Programma

Inleiding

Nijmegen de vrijste

 In het Nijmegen van GroenLinks…

… ben je vrij! Om te zijn wie je bent. Om te verschillen van de rest en te leren over jezelf en over anderen. Om je afkomst te vieren en te delen. Om jezelf te zijn en te houden van wie je houdt, wat je gender of seksualiteit ook is. Jouw identiteit wordt niet beperkt door anderen. In Nijmegen zorgen we er met z’n allen voor dat iedereen erbij hoort. En dat we openstaan voor nieuwe Nijmegenaren. Iedereen is hier veilig, overal in de stad. Ook ons online leven en de systemen van de gemeente zijn optimaal beschermd. Data gaan nergens heen, maar wijzelf gaan graag overal heen: dat de stad fysiek toegankelijk is voor iedereen vinden we een vanzelfsprekendheid. Cultuur is daarbij onmisbaar. Cultuur helpt ons het leven te vormen, vieren en overdenken. Het is van en voor iedereen. Vrijheid betekent in onze stad ook dat je meepraat en meebeslist over belangrijke zaken. De stad is van ons allemaal.

… doen we het zo

Om een nog vrijere stad te worden, gaat de gemeente anders en vaker in gesprek met inwoners over hun stad, hun buurt, hun toekomst. De gemeente wordt ook feller tegen racisme en discriminatie en stimuleert nog meer het vieren van verschillen. Ook ons moeilijke verleden benoemen we, om ervan te leren en vooruit te komen. En als ook maar één Nijmegenaar zich onveilig voelt, is dat een probleem van ons allemaal. Veiligheid en vrijheid gaan hand in hand en de gemeente is degene die daar nog actiever aan kan werken.

“Een bedrijf dat een stagiair weigert omdat iemand een hoofddoek draagt of iemand homo is? Of een kroeg die mensen weigert omdat ze van kleur zijn? Daar gaan en moeten we als gemeente absoluut op af. Compleet onacceptabel”

Quirijn Lokker, lijsttrekker